AGENDA

AGENDA

AGENDA

Evenementen in februari 2023

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
maandag 30 jan
dinsdag 31 jan
woensdag 1 feb
donderdag 2 feb
vrijdag 3 feb
zaterdag 4 feb
zondag 5 feb
maandag 6 feb
dinsdag 7 feb
woensdag 8 feb
donderdag 9 feb
vrijdag 10 feb
zaterdag 11 feb
zondag 12 feb
maandag 13 feb
dinsdag 14 feb
woensdag 15 feb
donderdag 16 feb
vrijdag 17 feb
zaterdag 18 feb
zondag 19 feb
maandag 20 feb

13:30: Grolsch brouwerij, Enschede


dinsdag 21 feb

Verduurzaming van proceswarmte industrie in Oost-Nederland

De industrie staat voor grote uitdagingen. Hoe kunnen processen worden verduurzaamd? Het gebruik van aardgas en andere fossiele brandstoffen moet worden teruggebracht om te voldoen aan de klimaatdoelstellingen van Parijs. Hier wordt strak beleid op gevoerd. De oorlog in Oekraïne en de daarmee verbonden energiecrisis maakt actie nog urgenter.

In het Europese RE4Industry-project zijn de belangrijkste beleidsontwikkelingen in kaart gebracht die relevant zijn voor de sector. Ook zijn concrete cases in de grote procesindustrie doorgerekend waarin processen zijn verduurzaamd. Op de bijeenkomst van 21 februari zullen de resultaten van het project worden gepresenteerd die relevant zijn voor de Oost-Nederlandse procesindustrie.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Oost-Nederlandse samenwerkingsverband voor duurzame energie BEON, samen met het NL- projectteam van het Europese project RE4Industry, en is open voor partijen die betrokken zijn bij de verduurzaming van de industrie in Oost-Nederland. De bijeenkomst wordt afgerond met een rondleiding door de brouwerij.

Interesse? Zie het uitnodiging met programma. Aanmelden kan bij secretariaat@btgworld.com.

Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. De bijeenkomst wordt gesponsord door de Europese Commissie via het RE4Industry project (Grant No 952936). Aan het aantal personen is een maximum verbonden. De organisatie houdt zich het recht voor een selectie te maken.

woensdag 22 feb
donderdag 23 feb
vrijdag 24 feb
zaterdag 25 feb
zondag 26 feb
maandag 27 feb
dinsdag 28 feb
woensdag 1 mrt
donderdag 2 mrt
vrijdag 3 mrt
zaterdag 4 mrt
zondag 5 mrt

OVERZICHT

 • dinsdag 27 feb

  Cogas, Almelo

  Workshop biogashubs - infrastructuur

  Gecombineerde NEO-RES Werkplaats en BEON workshop over de infrastructuur van biogashubs en de aansluiting op de infrastructuur voor aardgas en electriciteit. Georganiseerd door de provincie Overijssel en BEON met bijdragen van netwerk deskundigen en biogasexperts. De bijeenkomst is speciaal bedoeld voor gemeenteambtenaren en BEON-deelnmers. Aanvang 14.00 u.

   

 • dinsdag 12 mrt

  On-line

  Training webinar nutrient recycling - session 1

  Training course for the development of the regional bio-economy. Start: 09.30 am. No fee for BEON-members. Part of the SCALE-UP programme in which BEON participates (via BTG).

   

 • woensdag 20 mrt

  Cogas, Almelo

  Deelnemersvergadering

  BEON-deelnemers komen twee maal per jaar bijeen om zaken te bespreken van gezamenlijk belang. We blikken terug op het afgelopen jaar en bespreken de belangrijkste aandachtspunten voor 2024.

  Aanvang 15.00 u.

   

 • donderdag 4 apr

  On-line

  Training webinar nutrient recycling - session 2

  Training course for the development of the regional bio-economy. Start: 09.30 am. No fee for BEON-members. Part of the SCALE-UP programme in which BEON participates (via BTG).

   

 • maandag 8 apr

  Theater Raalte

  Mestvergistingsbijeenkomst

  Tijd: 13.00 u - 16.00 u.

  Rabobank bijeenkomst voor agrarische ondernemers. Gezamenlijke organisatie met BEON. Met inleidingen van Rabobank, Energiefonds Overijssel en BEON-deelnemers. Programma wordt nog bekend gemaakt.

   

 • dinsdag 16 apr donderdag 18 apr

  Oostenrijk - Duitsland

  Studiereis

  Studiereis langs bio-energie en biobased productie faciliteiten tussen Linz en Straubing. Gratis deelname voor BEON-deelnemers (met uitzondering van reis- en verblijfskosten). De studiereis maakt deel uit van het SCALE-UP programma waar BEON aan deelneemt.