SCALE UP

SCALE-UP-Project

Het Europese SCALE-UP-project heeft als doel om regionale bio-economieën in Europese regio’s te ondersteunen. De regio’s die deelnemen zijn Noord-Zweden, Mazovië (Polen), de Franse Atlantische kust, Strumica (Noord-Macedonië), Opper-Oostenrijk en Andalusië (Spanje). Het doel is het helpen van regionale actoren om knelpunten te overwinnen om zo het volledige potentieel van de bio-economie in hun regio te benutten, door middel van cursussen, ‘task-forces’ en andere samenwerkingen.

Training programma’s

BEON maakt als een van de ‘Communities of Practice’ (CoP) deel uit van het SCALE-UP project. Als zodanig werkt BEON samen met andere regionale bio-economie platforms in zes Europese regio’s. BEON-deelnemers kunnen daardoor ook deelnemen aan het trainingsprogramma, dat zich richt op onderwerpen zoals de logistiek, nutriënten, digitalisering en Europees beleid.

Voor meer informatie: Training cursussen biobased projecten

Studiereizen

Het SCALE-UP project organiseert studiereizen, waarbij de projectregio’s worden bezocht en meer informatie wordt verstrekt over de lokale bio-economie.

Op 16 oktober 2023 werd de eerste SCALE-UP studiereis georganiseerd naar Noord-Macedonië. In april 2024 wordt een reis naar Oostenrijk en Duitsland gepland. Zie programma. In het najaar naar Zweden.

Meer info over de studiereizen en mogelijkheden tot deelname is te krijgen bij de cluster coördinator.