AGENDA

AGENDA

AGENDA

Evenementen in januari 2023

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
maandag 26 dec
dinsdag 27 dec
woensdag 28 dec
donderdag 29 dec
vrijdag 30 dec
zaterdag 31 dec
zondag 1 jan
maandag 2 jan
dinsdag 3 jan
woensdag 4 jan
donderdag 5 jan
vrijdag 6 jan
zaterdag 7 jan
zondag 8 jan
maandag 9 jan
dinsdag 10 jan
woensdag 11 jan
donderdag 12 jan
vrijdag 13 jan
zaterdag 14 jan
zondag 15 jan
maandag 16 jan
dinsdag 17 jan
woensdag 18 jan
donderdag 19 jan
vrijdag 20 jan
zaterdag 21 jan
zondag 22 jan
maandag 23 jan
dinsdag 24 jan

15:30: Cogas, Almelo


woensdag 25 jan

Nutriënten uit mest

Uit mest zijn nutriënten te halen die ingezet kunnen worden in de internationale glastuinbouw. Als hoogwaardige meststof. Op deze wijze wordt de ecologische voetafdruk van deze sector sterk verkleind. Op 25 januari zal Marc van Oers (Van Iperen International) een verhaal houden hierover. Dit verhaal zou hij op de Nieuwe Energiedag hebben gehouden. Nu volgt een herkansing. Iedereen die het destijds gemist heeft, is van harte welkom. In Hardenberg wordt het proces al gedemonstreerd.

Aanvang 15.30 u.

 

donderdag 26 jan
vrijdag 27 jan
zaterdag 28 jan
zondag 29 jan
maandag 30 jan
dinsdag 31 jan
woensdag 1 feb
donderdag 2 feb
vrijdag 3 feb
zaterdag 4 feb
zondag 5 feb

OVERZICHT

 • dinsdag 21 feb

  Grolsch brouwerij, Enschede

  Verduurzaming van proceswarmte industrie in Oost-Nederland

  De industrie staat voor grote uitdagingen. Hoe kunnen processen worden verduurzaamd? Het gebruik van aardgas en andere fossiele brandstoffen moet worden teruggebracht om te voldoen aan de klimaatdoelstellingen van Parijs. Hier wordt strak beleid op gevoerd. De oorlog in Oekraïne en de daarmee verbonden energiecrisis maakt actie nog urgenter.

  In het Europese RE4Industry-project zijn de belangrijkste beleidsontwikkelingen in kaart gebracht die relevant zijn voor de sector. Ook zijn concrete cases in de grote procesindustrie doorgerekend waarin processen zijn verduurzaamd. Op de bijeenkomst van 21 februari zullen de resultaten van het project worden gepresenteerd die relevant zijn voor de Oost-Nederlandse procesindustrie.

  De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Oost-Nederlandse samenwerkingsverband voor duurzame energie BEON, samen met het NL- projectteam van het Europese project RE4Industry, en is open voor partijen die betrokken zijn bij de verduurzaming van de industrie in Oost-Nederland. De bijeenkomst wordt afgerond met een rondleiding door de brouwerij.

  Interesse? Aanmelden kan bij secretariaat@btgworld.com.

  Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. De bijeenkomst wordt gesponsord door de Europese Commissie via het RE4Industry project (Grant No 952936). Aan het aantal personen is een maximum verbonden. De organisatie houdt zich het recht voor een selectie te maken.