Op BEON workshop over industriële houtgestookte installaties op woensdag 13 juni 2018 is uitgebreid ervaring uitgewisseld tussen vooraanstaande ketelleveranciers van BEON. Don Faro van KARA nam het gezelschap mee naar de stoominstallatie die de Twentse firma aan het bouwen is voor For Farmers. De installatie produceert 40 bar stoom voor het productieproces en elektriciteit voor de grote pelletinstallaties voor diervoeding. Shreds worden gebruikt als brandstof. BTG heeft het project vorige jaar voorbereid en Martijn Vis vertelde kort welke aspecten allemaal zijn meegenomen. Daarna liet Wouter Kok een video zien van de bouw van de grote houtgestookte centrale in Lelystad die HoSt onlangs heeft gebouwd voor BeGreen.  Twence liet prachtige beelden zien van de ombouw dit voorjaar van de bio-energiecentrale (BEC) en de technische uitdagingen die daarbij kwamen kijken.

Indrukwekkend te ervaren hoeveel ingenieurskracht aanwezig is in Twente op het gebied van ketelbouw en energieproductie op basis van hout!

Presentaties:

      


De bijeenkomst begint om 16.00 u en zal gehouden worden bij Cogas in Almelo. Don Faro van KARA zal vertellen over de stoominstallatie die de Twentse firma aan het bouwen is voor For Farmers. De installatie produceert 40 bar stoom voor het productieproces en elektriciteit voor de grote pelletinstallaties. Shreds worden gebruikt als brandstof. BTG heeft het project vorige jaar voorbereid en Martijn Vis zal kort vertellen over de insteek van het project. Daarna zal Wouter Kok vertellen over de houtgestookte grote centrales die HoSt onlangs heeft gebouwd.  Twence zal tenslotte ons bijpraten over de ombouw dit voorjaar van de bio-energiecentrale (BEC) en de technische uitdagingen die daarbij kwamen kijken.

Programma

16.00 u               inleiding en welkom, door Frans Feil
16.10 u               korte introductie van het For Farmers project, door Martijn Vis (BTG)
16.20 u               presentatie van Don Faro (KARA) over de houtgestookte installatie bij For Farmers
16.40 u               presentatie van Wouter Kok (HoSt) over de houtgestookte projecten van HoSt
17.00 u               presentatie van Twence over de nieuwe BEC      
17.15 u               afsluiting met borrel

Aanmelden bij Frans Feil. Toegang gratis voor deelnemers.

Deze workshop maakt deel uit van de GO-Duurzaam activiteiten van het cluster. Deze activiteiten worden uitgevoerd samen met het bouwinnovatiecluster Pioneering en mogelijk gemaakt dankzij een financiele bijdrage van het regionale EFRO OP-Oost programma.