Op 13 februari vond in Heerde de aftrap plaats van de voorlichting de BEON verzorgt voor Gelderse gemeenten over warmteplannen en de rol van biomassa daarin. Met het verzamelen van objectieve informatie, het organiseren van bijeenkomsten en het geven van advies wil het cluster een bijdrage leveren aan de zoektocht naar oplossingen voor de dilemma’s waar gemeenten voor staan bij de opstelling van warmteplannen, het verminderen van het aardgasgebruik en de duurzame inzet van biomassa. De voorlichting zal gegeven worden in zes Gelderse gemeenten.

Het voorlichtingsmateriaal werd overhandigd aan de wethouder Meijer van Heerde. In het informatieblad biomassa in warmteplannen is uitgebreid te lezen wat de voorlichting inhoud en de partijen  kunnen bieden. Deze informerende bijeenkomsten voor gemeenten, die mogelijk zijn gemaakt door de provincie Gelderland,  zijn voortgekomen uit afspraken die gemaakt zijn aan de Biomassatafel van het Gelderse Energieakkoord.

De voorlichting is een samenwerking die binnen het netwerk van BEON is vertegenwoordigd door Probos, Borgman Beheer en BTG. Het IGEV programma op de Noord Veluwe is ook partner in het programma.