Olde Bolhaar Eco Service zet samen met Klasmann-Deilmann in op het verder verduurzamen van grondstoffen voor in substraten. In deze transitie wordt gewerkt aan optimale mengsels voor de teelt met een minimale milieu-impact. De ingebruikname van de nieuwe substraatfabriek in Duiven is daarin een volgende stap.

Kwekers en telers zijn jaar in jaar uit op zoek naar de optimale omstandigheden voor hun gewas. Vanaf de basis tot aan verkoop staat alles in het teken van optimale groei. Mede aan die basis staat het best passende substraatmengsel. Bij Klasmann-Deilmann ontwikkelen die mengsels zich voortdurend naar een steeds groter aandeel hernieuwbare grondstoffen. Speciaal hiervoor is een nieuwe substraatproductiefabriek in Duiven in bedrijf genomen.

Opstart

De menglijn van de locatie in Duiven is speciaal afgestemd voor mengsels met een hoog aandeel duurzame hernieuwbare grondstoffen. Nadruk hier ligt op kokos, houtvezel, compost en gecomposteerde bark. In de fabriek is uitvoerig aandacht besteed aan het afstellen van de lijn en het testen van de mengsels. ‘Doen wat je zegt en zeggen wat je doet, dat is waar we ons hier op focussen. Kwekers die met alternatieve grondstoffen gaan kweken, leren de eigenschappen ervan en wij willen garanderen dat elke levering van exact dezelfde samenstelling is’, aldus Fons van Nierop hoofdverkoop Klasmann-Deilmann Benelux.

In de buurt

De alternatieve grondstoffen, die door partner Olde Bolhaar Eco Service, op hetzelfde terrein als de substraatproductie worden geproduceerd, worden veel toegepast in substraatmengsels voor perkgoed, zachtfruit en de boomkwekerij. Doordat de fabriek in Duiven is gesitueerd, is met name de markt in Zuid- en Oost-Nederland snel benaderbaar. Ook West-Duitsland is in de buurt.

Officiële opening

Klasmann-Deilmann wil de fabriek in Duiven nog officieel openen. De verwachting is dat deze opening na het seizoen en de vakanties in september plaatsvindt. Klasmann-Deilmann is een toonaangevende internationale substraatleverancier, met talrijke verkoop- en productiebedrijven in Europa, Azië en Amerika en een netwerk van verkoop- en productiepartners op alle continenten. Overal dienen de organische substraten als cruciale basis voor de teelt van fruit, groente, kruiden, sierplanten, bomen en heesters.