Veel nieuwe mogelijkheden dienen zich aan op het gebied van bio-energie. Voor het realiseren van bio-energieprojecten is een goede financiering cruciaal. Tijdens een lunchbijeenkomst, bij BEON deelnemer Countus te Zwolle, hebben drie sprekers een voordracht verzorgd over dit thema.

Presentaties

Gastvrouw Sanne Koster van Groos, manager duurzaamheid en nieuwe energie bij Countus, verzorgde de aftrap en ging in op een aantal concrete cases waarbij initiatiefnemers ondersteund zijn met financiering en juridisch-fiscale adviezen van Countus. Vervolgens ging Willem Dubbelman, manager project finance bij het Energiefonds Overijssel, ging in op een aantal vooraanstaande projecten die dankzij het fonds zijn gerealiseerd. Daarbij lichtte hij de mogelijkheid toe van de achtergestelde leningen die het fonds sinds kort kan aanbieden. Jelle Colijn, adviseur van kiEMT en gespecialiseerd in ondernemerschap en innovatie, sloot af met het geven van een overzicht die de regionale overheid biedt om (innovatie) projecten financieel te ondersteunen.

Klik hieronder voor de presentaties:
bedrijfspresentatie Sanne Koster Countus
presentatie Willen Dubbelman EFO
presentatie Jelle Colijn kiEMT

Het plaatje is uit de presentatie van Sanne Koster van Groos van Countus. De bijeenkomst is mede mogelijk gemaakt door GO-Duurzaam (EFRO).