De Dutch Green Building Week in Arnhem stond op 18 september in het teken van duurzame gebiedsontwikkeling en lokale duurzame energie. Tijdens dit evenement is door gedeputeerde Annemieke Traag van de provincie Gelderland een nieuw product gelanceerd: de Energieatlas Gelderland.

Alle hernieuwbare energieprojecten in beeld
De Energieatlas is een interactieve en online atlas waar initiatiefnemers en gemeenten snel een overzicht kunnen krijgen van alle hernieuwbare energieprojecten in Gelderland. Voor verschillende thema’s waaronder biomassa, zon, wind, bodem, water en infrastructuur zijn digitale projectkaarten beschikbaar. Deze kaarten samen vormen de Energieatlas. Staat uw project nog niet op de kaart? Meld u project dan aan via www.gelderland.nl/energieatlas.

Een handige tool voor duurzame gebiedsontwikkeling
De Energieatlas bevat veel kaarten met ruimtelijke energiegegevens. U kunt hier ook zelf schetsen aan toevoegen. De Energieatlas is daarmee een erg handige tool voor het maken van plantekeningen. Deze gegevens kunt u vervolgens online met elkaar delen. Bekijk hiervoor de instructievideo ‘werken met projecten’.

BTG ontwikkelaar van de Energieatlas
BTG is bedenker en ontwikkelaar van de Energieatlas en heeft de afgelopen maanden in nauwe samenwerking met de Provincie Gelderland en de Gelderse regio’s gewerkt aan dit product. BTG is trots op de Energieatlas en wil deze graag met u delen. Surf dus snel naar de Energieatlas en ga zelf aan de slag!