BTG Biomass Technology Group BV heeft eind september de tweede editie van het handboek biomassa vergassing uitgegeven. Dit volledig bijgewerkte en uitgebreide handboek over biomassa vergassing geeft inzicht in de huidige stand van de technologie en beschrijft de nieuwste successen. Vergeleken met de eerste editie bevat de nieuwe uitgave niet alleen de laatste inzichten van eerdere onderwerpen, maar ook volledig nieuwe onderwerpen die van belang zijn voor de biomassa vergassing. De doelstellingen van het handboek is om nieuwkomers, alsmede personen die al bekend zijn met de materie (zoals onderzoekers, technologieontwikkelaars, projectontwikkelaars, beleidsontwikkelaars, investeerders, bestuurders en eindgebruikers) te informeren en te interesseren voor biomassa vergassing in de breedste zin van het woord.

De samenstelling van het handboek is mede mogelijk gemaakt door vrijwillige bijdrages van gerespecteerde internationale deskundigen op het gebied van verschillende aspecten van biomassa vergassing. Dit boek zal hopelijk een waardevol instrument blijken bij de verspreiding van kennis en bij de verdere ontwikkeling van de technologie als een efficiënte en commerciële technologie voor de hernieuwbare productie van warmte, elektriciteit, vloeibare brandstoffen en chemicaliën.

Het handboek kunt u bestellen op de website van BTG. Naast de tweede editie is ook de eerste editie nog steeds, in beperkte mate,  te verkrijgen.