Azzuro is een Gelders internationaal opererend bedrijf uit Heteren met een kantoren in Assen (Drenthe) en Phoenix Arizona (USA). Het bedrijf levert al ruim twintig jaar industriële installaties voor biologische luchtzuivering over de gehele wereld. Corebusiness is de biologische behandeling van luchtvervuiling voor het omlaag brengen van emissies en geuroverlast.

Opwerken van biogas

Ook op de zuivering van biogas heeft het bedrijf expertise, zo benadrukt vertegenwoordiger Erik Schut. Hij ziet daarvoor een belangrijke markt in Nederland. Het gaat om anaerobe, volledig biologische oplossingen voor het ontzwavelen van (bio) gas. Het proces heet Sulfatech. Bijzonder is dat geen zuurstof of chemicaliën worden gebruikt en verdere behandeling van het residu niet noodzakelijk is.

Het proces bestaat uit twee units, een anaerobe scrubber en een regeneratie-eenheid (zie figuur). Het proces is zo ontworpen dat het zichzelf in stand houdt. Het verwijderen van H2S is een belangrijke stap in de productie van groengas.

Kringloop

Azzuro is een hightechbedrijf dat in Nederland ook kijkt naar het sluiten van kringlopen en hergebruik van grondstoffen in afvalstoffen. Als voorbeeld noemt Erik Schut het hergebruiken van het zure residu uit de installaties om stikstof biologisch af te breken en om te zetten naar ammoniumsulfaat wat waarde kan hebben als kunstmest grondstof.

 

Informatie

Klik hier voor de bedrijfspresentatie van Erik Schut op de BEON-deelnemersvergadering in maart 2021.